Бюджетна кухня: секрети та лайфхаки

702

Вибір кухні – індивідуальне і досить непроста річ, особливо коли бюджет обмежений. Для кожної господині є свої пріоритетні зони, побажання при організації простору на кухні. Тому перше, що ви повинні зробити – це визначитися з вашими бажаннями.

Читайте також:Ідеї інтер’єру: як виглядають кухні зірок

Поспостерігайте за собою в процесі приготування різних страв. Швидше за все, ви знайдете свою формулу комфорту і зрозумієте, яка зона або функція кухонних меблів для вас важливіше. Адже те, що на перший погляд здається важливим, може зовсім не знадобитися в процесі експлуатації або навіть заважати вам.

Ми поділимося з вами ідеями досвідчених дизайнерів і розповімо, на яких додаткових опціях можна заощадити без шкоди для якості меблів та зручності кухні.

1. Готова кухня

Недорогу, красиву і якісну кухню можна придбати на меблевих виставках і у великих салонах, які продають гарнітури свого виробництва. Вивчіть сайти великих виробників кухонних меблів, у них завжди є пропозиції за спеціальними цінами. Відвідайте великі виставки меблів, іноді виставкові зразки можна придбати зі знижкою до 70%.

© Instagram @mebel__slavgorod

2. Кухня по частинах

Відмінний спосіб заощадити – це купівля основи шаф і фасадів окремо. Наприклад, можна підібрати меблі потрібних розмірів в меблевому гіпермаркеті, а фасади замовити безпосередньо у виробників, щоб уникнути націнок.

© Instagram @dawoodov_store

3. Дизайн-проект

Якщо два попередніх пункти – не ваш варіант, то для початку необхідно створити проект вашої майбутньої кухні, враховуючи всі ваші побажання. Це можна зробити з дизайнером в салоні або в будь-якому конструкторі меблів. Коли проект буде готовий, уявіть, як будете готувати на цій кухні. Всі на зручних для вас місцях? А тепер подумайте: від чого ви готові відмовитися без шкоди для вашого комфорту?

© Instagram @mebelvictory

4. Матеріал

Різні виробники кухонних гарнітурів використовують різні матеріали: ЛДСП, МДФ, шпон, акрил, масив і т. д. Одні й ті ж назви матеріалів можуть мати різні характеристики, відповідно, і ціна на них може відрізнятися у різних постачальників. Тому необхідно уточнити у продавця всі про матеріалі, а заодно і запитати сертифікати відповідності та якості. Бюджетний і надійний варіант: кухні з фасадами з МДФ, пофарбовані емаллю.

© Instagram @idei_dlya_remonta_

5. Колір

Колір фасадів теж впливає на вартість кухні, найчастіше найбільш бюджетні білі, молочні, сірі, беж, пісочні, сині та зелені. До більш дорогим відносяться фіолетові, чорні, коричневі і відтінки металік.

© Instagram @jihazgroup

6. Стиль

Кухонні меблі, як і будь-яка інша, буває виконана в різних стилях. Для кожного характерні свої особливості декору фасадів: різьба, рельєф, позолота, елементи з натуральної латуні, міді. Всі ці додаткові прикраси збільшать вартість. Заощадити допоможе простий і лаконічний мінімалізм, який завжди буде в моді.

© Instagram @dizain__blog

7. Планування

Пряма планування – самий недорогий варіант кухонного гарнітура. Багато господинь знають, що кутові конструкції дуже місткі і набагато функціональніша прямих, але якщо ваша мета – економія, радимо придивитися до звичайних шафах.

Навісні шафи з дверцятами обійдуться дешевше, ніж горизонтальні, які відкриваються вгору. До того ж позначиться на ціні розмір шаф: дешевше буде один шафа 80 см, ніж два по 40 див. Нижні висувні шафи теж впливають на вартість: чим їх більше, тим дорожче кухня.

© Instagram @blog.zu

8. Фурнітура

До економії в цій частині кухонного гарнітура потрібно підходити з розумом. Хороші дорогі напрямні і доводчики краще ставити у великі, глибокі ящики, де передбачається зберігання важких предметів (каструль, сковорідок). Також доводчики згодяться в полках, якими ви користуєтеся найчастіше.

Часто салони завищують ціни на ручки, тому їх можна купити самостійно. Вибирайте ручки з латуні або з гальванічним покриттям, країна-производстводитель при цьому не особливо важлива. Орієнтуйтеся за ціною, не вибирайте самий дешевий варіант.

© Instagram @family_and_house_krasnov

9. Органайзери для ящиків

Всі ці корисні і зручні вкладиші, роздільники, шухлядки і бутылочницы однозначно допоможуть вам дотримуватися порядок на кухні. Щоб заощадити на вартості кухні, вибирайте пластикові матеріали для наповнення скриньок замість дерева і металу.

© Instagram @renessans.kitchen

10. Стільниця

Красива, загальна на весь нижній ряд шаф стільниця підкреслить презентабельний вигляд вашої кухні. Матеріали у стільниць бувають різні: натуральний камінь, мідь, латунь, агломерат, акрил, ДСП. Самий бюджетний варіант – ДСП, ламінована пластиком товщиною 26 див. Вологостійка стільниця володіє більшою товщиною і буде коштувати приблизно в 1,5-2 рази дорожче.

© Instagram @3v.mebel

11. Техніка

Більшість салонів пропонує придбати у них вбудовану техніку в комплекті з гарнітуром. При цьому ціни на неї найчастіше завищені. Однак, здійснюючи таку покупку, ви отримуєте загальну знижку на повний комплект. Не поспішайте, порахуйте точну вартість кухні при купівлі техніки в комплекті і окремо. Можливо, різниця буде незначною.

У гонитві за економією вільного простору люди часто не помічають, що переплачують за техніку меншого габариту, тому вибирайте техніку стандартних розмірів.

© Instagram @corpusmebsar_64

12. Збірка

Стандартна вартість збірки – 10% від ціни меблів. На цьому пункті можна заощадити, якщо в договорі на покупку вашого гарнітура немає позначки про те, що виробник дає гарантію на кухню тільки за умови, що її збирали їх спеціалісти.

© Instagram @fsm58

Ці ідеї допоможуть вам купити недорогу, але при цьому якісну кухню, яка буде радувати вас своїм привабливим зовнішнім виглядом і зручністю у використанні.

Фото на анонс: Depositphotos