Порада дня: не плутайте любов до дитини з виконанням його примх

501

Нинішні діти відрізняються від малюків попередніх поколінь. Те, що раніше було недоступно і здавалося чимось фантастичним, зараз стало реальністю. Тому дітвора, починаючи з юного віку, зростає в умовах, коли важко чим-небудь здивувати. Звідси у багатьох батьків виникає побоювання, як би не розпестити…

Читайте також:Порада дня: позбавтеся від страхів, щоб не розпестити дітей

Психолог Наталія Громова називає рішення, яке допоможе дбайливим татам і мамам. На думку фахівця, необхідно демонструвати шанобливе увагу до дитини, співчутливе і розуміюче ставлення, справедливу похвалу. Психолог говорить і про важливість слів любові і обіймів. Однак відзначає стурбованість батьків:

Інколи висловлюють побоювання, чи не призведе таке ставлення до дитини до розбещеності. Відповідаю: пустощі починається в тих ситуаціях, коли нам простіше задовольнити каприз, а не розібратися в справжніх бажаннях. Любов же не має ніякого відношення до виконання примх. І розпестити дитину любов’ю, співчуттям, проявом уваги і інтересу неможливо.

Теми, як би не розпестити дитини, присвятила пост в особистому блозі і психолог Ірина Федорова. Вона впевнена:

Розпещені діти – це діти насправді дуже багато чого позбавлені, це діти, яким часто не вистачає головного.

Спеціаліст робить висновок:

Розпещеність не маємо ніякого відношення до любові, до «зацелованности». Зацелованные приймають «ні», кордони інших людей, правила, тому що всередині вони наповнені.

Читайте також:Порада дня: використовуйте цей прийом, щоб зробити домочадців ближче один одному

Фахівець зазначає:

Неможливо розпестити дитину увагою, турботою, любов’ю. Злізе він з рук — сам, якщо насидится на них, не буде він вимагати морозиво сім раз на день, якщо не буде відчувати себе обділеним чимось важливіші. А отримавши любов, турботу, увагу і визнання від батьків, відійде від вас і буде жити своє життя. Не бійтеся радувати, виконувати бажання і втілювати дитячі мрії. Це до розбещеності не має відношення.

Підводячи підсумок теми, відзначимо: не поспішайте виконувати примхи дітей, плутаючи це з любов’ю до них. Розберіться в причині, наприклад, чому малюк просить (а потім і вимагає) включити мультфільм. Йому, швидше за все, нудно. Обійміть дитини, проведіть з ним час, а потім маля сам знайде собі заняття по душі.

А ви теж боїтеся розпестити дитини?

Всі фото: Depositphotos